Të rinjtë po bëhen më “budalla”, fillon të bie mesatarja e IQ

Të rinjtë po bëhen më “budalla”, fillon të bie mesatarja e IQ
Të rinjtë po bëhen më “budalla”, fillon të bie mesatarja e IQ
Të rinjtë po bëhen më “budalla”, fillon të bie mesatarja e IQ

Rezultatet e IQ tek të rinjtë ka filluar të përkeqësohet pas ngjitjes në mënyrë të vazhdueshme nga Lufta e Dytë Botërore, ka gjetur një studim i ri.

Rënia, e cila barazohet me rreth shtat pikë për gjenerata, besohet të ketë filluar me ata të lindurit në vitin 1975, ka gjetur studimi i parë autoritar i fenomenit.

Rënia e rezultateve shënon fundin e një trendi- i njohur si efekti Flynn- i cili ka parë rritje mesatare të IQ-ve për 60-70 vitet e fundit, me afërsisht tre pikë një dekadë, transmeton Indeksonline.

Shkencëtarët i kanë përshkuar rezultatet si “mbresëlënëse”, por “goxha shqetësuese”, sipas Times, transmeton Indeksonline.

Rënia ka të bëj me një ndryshim në teknikën e mënyrës se si mësohen gjuhët dhe matematika në shkolla, sugjerojnë shkencëtarët.

Sidoqoftë, mund të ndodh që kjo të ndikohet pasi njerëzit po shpenzojnë më shumë kohë në pajisjet e tyre teknologjike se që lexojnë libra./Indeksonline/

Lexo Revisten Online

Qershor, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Ajkune Ahmetaj, një emër suksesi
FAJI JETIM
Njeriu që ndali rrahjet, therjet, vrasjet...
25 të vrarët e hoxhës së Keqekollës

https://kosovarja-ks.com/kuriozitete/