Arsyeja pse kolliteni pas ushqimit

Arsyeja pse kolliteni pas ushqimit
Arsyeja pse kolliteni pas ushqimit
Arsyeja pse kolliteni pas ushqimit

Nuk është e pazakontë të kolliteni pas ngrënies.

Kollitja është një reagim tipik i trupit duke u përpjekur të pastrojë irrituesit nga rrugët e frymëmarrjes. Nganjëherë irritimet futen në trup kur hani dhe kjo mund të çojë në kollitje.

Nëse kollitja pas ngrënies ndodh shpesh, ju duhet të konsultoheni me një mjek për të përcaktuar shkakun. Sapo të njihet shkaku, mund të bëni disa ndryshime të jetesës ose të merrni ilaçe për ta trajtuar atë, transmeton Indeksonline.

Disa nga shkaqet më të zakonshme të kollitjes pas ushqimit përfshijnë:
alergji ushqimore
astmë
zbaticë acidi (GERD ose LPR)
infeksionet.


Lexo Revisten Online

Qershor, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Ajkune Ahmetaj, një emër suksesi
FAJI JETIM
Njeriu që ndali rrahjet, therjet, vrasjet...
25 të vrarët e hoxhës së Keqekollës

https://kosovarja-ks.com/shendetesi/