Gjumi i tepërt të dëmton!

Gjumi i tepërt të dëmton!
Gjumi i tepërt të dëmton!
Gjumi i tepërt të dëmton!

A të pëlqen të flesh disa orë më shumë mëngjesin e së dielës?

Nga kërkimet rezulton se të flesh më shumë gjumë, edhe vetëm gjatë fundjavave, i bën një dëm të madh shëndetit tënd.

Të gjithë e dimë se të flesh më pak orë gjumë është e dëmshme, por edhe të flesh më tepër orë mund të jetë po aq e dëmshme.

Disa nga efektet negative të fjetjes së tepërt mund t’i lexoni në listën e mëposhtme:

Shtim në peshë

Dhimbje koke

Dhimbje shpine

Plakje të parakohshme

Sëmundje të zemrës dhe diabet

Depresioni

Çrregullimet e ritmit circadian

Lodhja e vazhdueshme

Ulje e fertilitetit

Vdekje.

Lexo Revisten Online

Qershor, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Ajkune Ahmetaj, një emër suksesi
FAJI JETIM
Njeriu që ndali rrahjet, therjet, vrasjet...
25 të vrarët e hoxhës së Keqekollës

http://kosovarja-ks.com/shendetesi/