Vetmia me të vërtetë është e keqe për zemrën tuaj

Vetmia me të vërtetë është e keqe për zemrën tuaj
Vetmia me të vërtetë është e keqe për zemrën tuaj
Vetmia me të vërtetë është e keqe për zemrën tuaj

Njerëzit e vetmuar kanë dy herë më shumë gjasa të vdesin nga problemet e zemrës, sugjeron kërkimi i ri.

Mungesa e mbështetjes sociale mund të shkaktojë që njerëzit të udhëheqin mënyrën e jetesës së sëmurë, si dhe t’i bëjnë ata më të prekshëm ndaj stresit dhe më pak të ngjarë të marrin medikamente, thotë një studim, njofton Klan Kosova.

Megjithëse studimi nuk ka specifikuar zakonet jo të shëndosha të jetesës që njerëzit e vetmuar mund të kenë, këto mund të përfshijnë një dietë të dobët, mosveprim, pirjen e duhanit dhe pirjet alkoolike.

Autori i studimit Anne Vinggaard Christensen, nga Universiteti i Kopenhagës, tha se vetmia është më e zakonshme sot se kurrë më parë, dhe më shumë njerëz jetojnë vetëm.

“Vetmia është një parashikues i fuqishëm i vdekjes së parakohshme, shëndetit mendor më të keq, dhe cilësisë më të ulët të jetës në pacientët me sëmundje kardiovaskulare, dhe një parashikues shumë më i fortë sesa që jeton vetëm në meshkuj dhe femra”.

Përafërsisht 42.6 milionë të rritur mbi 45 vjeç në raportin amerikan janë të vetmuar. Një e katërta e popullsisë gjithashtu jeton vetëm, njofton Klan Kosova.

Lexo Revisten Online

Qershor, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Ajkune Ahmetaj, një emër suksesi
FAJI JETIM
Njeriu që ndali rrahjet, therjet, vrasjet...
25 të vrarët e hoxhës së Keqekollës

https://kosovarja-ks.com/shendetesi/